post

Vi testar en HDMI-adapter till iPad

Ibland kanske man vill koppla sin iPad till Tv:n, men inte har tillgång till en Apple Tv 2G med AirPlay, då är det en adapter som gäller. Apple säljer sin egen VGA-adapter som gör så att du kan spela upp video på din Tv. För att föra över ljud så måste man ha ännu ett tillbehör.

Nu har det tagits fram en HDMI-adapter till iPad! Med stöd för både bild och ljud. Utseendet på adaptern är densamma som Apples Camera connection kit. Det medföljer dock ingen HDMI-sladd i paketet. Den fungerar utan att du behöver jailbreaka din iPad. Då fungerar det att spela upp video från Youtube, podcasts och egna filmer i iOS-videospelaren. Filmer som är köpta genom iTunes fungerar tyvärr inte. Det går inte heller att använda Safari genom tv:n.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Nöjer du dig med det? Trodde inte det heller :) Vill du att allt ska fungera att spelas upp på din tv så behöver du en jailbreakad iPad och programmet DisplayOut från Cydia. Programmet kostar ca: 20 kr och vad den gör är att den speglar allt som visas på din iPad-skärm. Lätt värt 20 kr för den funktionen tycker jag.

Tillbaka till själva adaptern. Det står att den inte ska fungera på iOS 4.2.1, men jag har just den programvaran installerad och det fungerar, dock inte helt utan buggar. Ibland så kan det bli konstiga färger när man kopplar in iPaden till tv:n, samt att bilden inte syns. Då får man dra ut och sätta tillbaka adaptern igen. Kan även vara andra saker som spelar in som tv och HDMI-kabel.

Denna adapter tycker jag är ett perfekt tillskott. Fler möjligheter för iPad och din Tv-upplevelse.

Kostar 559 kr hos iPadshoppen.se

http://www.ipadshoppen.se/ipad-tillbehor-ipad-hdmi-adapter-p-81.html

Jag laddade upp ett litet (minst sagt crappy) videoklipp som visar hur adaptern fungerar :) I videon är det en jailbreakad iPad men iOS 4.2.1 och DisplayOut installerat.

Intro till videon är komponerad av:

Erik @

Minecraft server ip: vyzerlik.dyndns.org

Hemsida: vyzerlik.netne.net