post

Nästa iPhone får en avlång skärm och ny kontakt.

Oavsett om den kommer att heta iPhone 5, iPhone 6 eller bara iPhone så kommer telefonen vi ser i höst att ha en avlång skärm. Detta skriver iLounge på sin hemsida. Det har länge ryktats om att nästa generations iPhone kommer att likna en vattendroppe, en så kallad “Teardrop-shaped design”. Nu verkar det istället som att man kommer satsa på en design där glas och metall är i fokus. Utifrån ryktena låter det nästan som att nya iPhone kommer att likna sin föregångare.

image
Uppgifter som iLounge har fått ta del av, indikerar att nya iPhone kommer vara både längre och tunnare än iPhone 4 och 4S. Skärmen kommer vara 4 tum och höjden kommer att öka med 1 centimeter samtidigt som den blir 2 mm smalare. Den stora förändringen från iPhone 4S kommer förutom storleken att handla om en baksida i metall och glas. Baksidan kommer inte att vara kurvad som iPhone 3gS, utan vara platt.

image
Apple kommer även att uppdatera sin 30-pins dock och nu lutar det åt att vi i framtidens iEnheter kommer att ha en 16-pins kontakt. Storleken på kontakten kommer vara lite större än vad högtalaren/mikrofonen på dagens iPhone 4/4S.

image
Jag är själv tveksam till de flesta ryktena i denna artikel. Att Apple skulle byta till en ny 16-pins kontakt tror jag inte skulle uppskattas bland konsumenter och tillverkare. Alla tillbehör som idag använder 30-pin kontakten skulle bli obrukbara. Att Apple dessutom skulle använda samma design på  nästa generations iPhone tror jag kommer göra många besvikna. Jag är inget stort fan av dagens design och tror att om man behåller dagens design, så kommer många att köpa någon av konkurrenternas telefon. Vad tror du?

  • Roland_87_

    Behåller dom designen så är det ju pinsamt

  • Har svårt att tro att vi kommer att se något revolutionerande. Det finns hos Apple som hos alla andra en genomgående designide och den kan man inte bara lämna.
    Tror mer att IPhone5 kommer att handla om bättre skärm, nya features, bättre kamera.

  • Pingback: Läckta bilder på kommande iPhone?()