post

iPad Tips: Har din iPad låst sig? “Hard reset” kan lösa problemet

I vissa fall så kan man behöva göra en “hard reset” när iPad helt enkelt inte svarar och har låst sig i ett program, eller kanske bara blivit helt svart. Detta gör du enkelt genom att hålla in Vila/Väck-knappen+Hem-knappen samtidigt i minst tio sekunder tills Apple loggan visar sig.

Detta fungerar lika bra på en iPhone också.

 • Anna

  Vad ska man göra när det inte går att låsa upp Ipad, det visas en Itunes symbol och usb kabel? Ska man lämna in den?

 • hans

  Anna: samma sak hos mig, enligt support ska detta vara en “säkerhetsåtgärd” för att ipad inte ska behöver skickas in för reparation. Supporten höll med om att det mer lät som den hade crashad när man bara kan återställa den till fabriksläge och samtidigt allt raderas från ipadden (om man inte hade säkerhetskopia, som jag inte hade)

 • strömming

  Detta hände mig precis nyss oxå. Skulle uppdatera paddan och nu går den inte att starta – bara visar itunesymbolen och usb-sladden. går inte att koppla till itunes och återtälla heller … SUCK!

 • MR

  Hej, vill bara skriva det att min Ipad 2 vägrade blir uppdaterad eller återställd. Körde hard reset. Fungerade inte. Blev tokARG och körde hard reset 20 ggr. Då fungerade det!

 • Ann

  Jag fick plötsligt paddan låst och en uppmaning att betala 100€, ibland visades uppmaningen på svenska och då krävdes 1000 SEK. Påstående gjordes om att jag begått någon ospecificerad olaglighet. En massa blajtext om Interpol. Avsändaren hade en webbadress som bland annat innehöll texten usedcars. Tack för tipset om hard reset. Funkade direkt

 • Mr

  Hej!

  Jag köpte en Ipad 3 med sim för någon dag sen och ville fabriksåterställa den med iTunes så jag kopplade in den på datorn och valde att återställa, då säger iTunes att den iPaden behöver uppdateras också så får jag fram en ruta där det står uppdatera och återställ och det klickar jag på. När den kommer till lite över hälften av återställningen så får jag fram en felkod att uppdateringen avbryts och fel kod (-1) jag har gjort detta flera gånger nu på flera datorer men den stannar alltid på samma plats och ibland får jag felkod 1 ibland 9 och nu sist fick jag felkod 8. Vad ska jag göra?

  Tacksam för svar

 • Miss H

  Tack för tipset! Life saver 😉

 • FSFSAf@gmail.com

  csvsdv

 • Katarina Corlin

  Hej!
  Jag skulle hjälpa en äldre dam med synnedsättning att anpassa hennes ipad. Satte på Voice over men lyckades sedan på något sätt få skärmen svart. Hjälper ej att starta om. Loggan kommer upp och sedan släcks skärmen. När man klickar på skärmen läser fungerar voice over men skärmen svart. Hur får man bort detta så att ikoner syns igen? Säger också att skärm låst.

 • Anders Lindström

  Hej!
  Har gjort allt som står på denna sida, paddan bara blinkar till sedan blir den svart igen, kan det va nå med grafiken på Ipaden som har pajat..? Ipad 2, den är drygt 3 år gammal

 • Coffe Halldorf

  Har samma problem med en ipad mini med sim. Känns som jag provat allt vid detta lag. Det är min dotters dessutom.

 • Lennart Aspenryd

  Tack för tipset. Jag visste det inte! Gjorde denna reset och bilden som kom upp efter omstart var samma. Men nu gick det att låsa upp sidan Tack igen.