post

iPad 2 har presenteras, släpps i USA den 11 mars och kommer till Sverige den 25

iPad 2 kommer till Sverige den 25 mars!

Kvällens event var helt enligt förväntningarna. Vi fick se att Steve Jobs inte var dödssjuk som det ryktades om. Det var roligt att se honom på scenen igen. Steve är Apple. 

Kvällens stora händelse var att Steve presenterade iPad 2. Tunnare, lättare och snabbare än sin föregångare. Hela 33% har tjockleken minskat. Nya modellen har också fått ett lite mer utplattat utseende. Om kan kollar på bilder från den gångna veckan kan man se att de senaste är äkta. Högtalarna har fått mer plats på sidan om den. Den kommer också i en vit modell med samma pris som den svarta.

 

Insidan bjuder också på många trevliga saker. En ny processor på 1 GHz med dubbla kärnor. En kamera bak och fram som gör det möjligt att använda Facetime till andra enheter som stödjer det. Kameran som sitter på baksidan ska kunna spela in video i HD 720p. Sedan så får iPad 2 även en gyro likt den i iPhone 4. Vi har ingen information om ram-minne eller grafikkort. Grafiken ska vara mycket snabbare enligt Apple. Skärmen är densamma. Vi fick inte se en iPad med Retina-skärm, kanske i iPad 3? Några större förändringar har vi inte hittat så här långt. Engadget har lagt ut en jämförelse som finns att skåda på bilden nedan.

Kommer till Sverige den 25 mars

iPad 2 kommer att lanseras i USA den 11 mars men redan den 25 samma månad rullas den ut i Europa, och Sverige är med på den lanseringen! Vi slipper nu vänta i över ett halvår på att få den i vår lokala butik. Det var ganska överraskade att Apple ska lansera den här så snart. Vi får hoppas på att allt går enligt planerna, för skulle Apple inte möta efterfrågan i USA kan det hända att lansering i övriga länder skjuts upp.

Priser för iPad 2

Vad kommer den nya enheten att kosta? jo det kommer att bli samma pris som iPad 1 hade när den lanserades i Sverige. Exempel: iPad 2 Wifi 16 Gb 4690 kr – iPad Wifi + 3G 16 Gb 5790 kr. Och det tackar vi för!

Apple presenterade fler iPad 2-tillbehör

De lanserar en HDMI-adapter som gör det möjligt att spegla innehållet på iPad till t.ex. en Tv. Det var förr bara möjligt med tredjeparts-tillbehör och jailbreak. Du kan också ladda den samtidigt. Ingen information om det kommer att fungera på iPad 1.

Sedan kommer det ett väldigt speciellt iPad-skydd från Apple. Ett tunt skydd med två gångjärn som fäster på iPad 2 med magneter! Måste ses med egna ögon  Watch the iPad Smart Cover video.

Engadget & Apple